Fråga: Tveksamhet

Julia
Jag har under en lång tid funderat på att bli au pair men känner en stor tveksamhet inför der. T.ex tänk om man inte är duktig på det ? Om barnen inte gillar en ? Jag vill verkligen göra det men är egentligen livrädd .. Några tips ? :) btw, älskar bloggen !
Hej Julia!! 
Nästan alla som drar iväg som au pair har en skräckblandad känsla för det. Lika så jag! Men det hör till att vara det, du ska ju ändå flytta långt hemifrån och stå på dina egna ben, klart man skrämmer upp sig lite inför det. Men försök tänka possitivt, allt roligt du kommer få vara med om! Det är en sådan rolig tid och det bästa beslutet du kommer ta. Jag kan själv säga hur mycker jag växt som person av det här och alla upplevelse jag fått vara med om och jag har fortfarande mycket kvar! 
Sen varför skulle du inte vara duktigt på att ta hand om barn, du har ju minst 200 timmars barnerfarenhet! Men något jag tror är viktigt att tänka på när man ska åka iväg som au pair är att det faktiskt är ett jobb som ska skötas, man åker inte bara hit på semester utan ska ju faktiskt passa barn en stor del av tiden också, så gillar man barn så tror jag verkligen inte att man kan göra ett dåligt jobb. 
Sen tar det lite tid att komma in i vardag och lära känna sin värdfamilj. Den första uppfattningen man fått i skypesamtalet hemifrån, är inte hela bilden av hur familjen är men det är en bra början. Man får helt enkelt lära känna varandra som mest när man kommer hit. Sen är det så ibland att man märker att det inte funkar med familjen, att man inte klickar. Ja då får man väl leta upp en ny famil eller i värsta fall åka hem igen. 

Förstår att du känner dig rädd men försök tänka positivt och vilken rolig upplevelse detta kommer att vara, se bara på mig, jag har det verkligen så bra. Bästa beslutet jag någonsin tagit ångrar inte en sekund att jag åkt hit! 
Lycka till nu! ÅK ÅK ÅK!! 
Matilda

vad menar du med minst 200 timmars barnerfarenhet? :)